Stonoteniski klub KREKA Tuzla » Novosti i turniri
NOVOSTI I TURNIRI


STK "KREKA" organizuje otvorene dane stonog tenisa ZIMA 2017.

U PERIODU 9.1.2017 do 23.1.2017. ORGANIZUJMO BESPLATNU OBUKU, I UPOZNAVANJE TEHNIKE POCETNIH ELEMENATA STONOG TENISA ZA SVE SKOLSKE UZRASTE


> Otvoreni dani stonog tenisa


ZIMSKE STONOTENISKE PRIPREME

Stonoteniski klub KREKA Tuzla organizuje sedmodnevne pripreme u periodu od 07.01.- 14.01. 2017. godine u prostorijama stonoteniskog kampa reprentacija Bosne i Hercegovine.


 > Otvoreni dani stonog tenisa


Održan 20. memorijalni turnir "Elvis Alagić - Enko"



Uoči 25.05., dana kada su prije 20 godina tragično stradali mladi našeg grada, u dvorani STK "Kreka - Edelex" tradicionalno je održan već 20. memorijalni turnir, koji nosi naziv našeg bivšeg igrača. Moramo spomenuti da se veliki broj igrača širom Bosne i Hercegovine odazvao ovom turniru, zbog čega smo jako ponosi. Što se tiče rezultata, poredak u kategoriji mlađih kadetkinja izgleda ovako:
1. Zlatanović Šejla
2. Lovrić Ema
3. Zlatanović Medina
3. Dalila Kurtić

Mlađi kadeti:
1. Burak Asmir
2. Radić
3. Bosankić Besim
3. Alijević

U kategoriji juniorki, baš kao i u mlađim kadetkinjama, sva tri mjesta pripala su našim djevojkama:
1. Hadžihajdić Azra
2. Ahmetović Azra
3. Petrović Kristina
3. Fazlić Amina

Juniori:
1. Hanić Mirza
2. Omanović Jasmin
3. Muharemagić Adis
3. Skopljak Adis.

U toku je turnir veterana, o kome ćemo nešto kasnije govoriti. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su omogućili održavanje ovogodišnjeg memorijala, a to su: Auto servis "Bošnjak", Edelex DOO, Dženex DOO, Autoelektričar Omerdić, Guma "M", Bosna Sunce osiguranje, Hypnex DOO, Umel, Hotel Tuzla, Šeki auto - Tinja, Pekara Kabil, Mesna industrija Semić - Visoko, Medz DOO, "Golden tours" - turistička agencija, Autoservis "Mire", Cvjećara Lejdi, cvjećara Himmel, Autoservis Autodijag, Autoservis Sakić, Autoservis Elko Banovići. Posebno hvala Guma "M", koji je za najbolje obezbijedio poklon torbe, kao i cvjećara Lejdi, koja je poklonila bukete koji su položeni na spomen mjestima.


Zagi-ping: Amar Isabegovic 3. u ekipnom natjecanju



Na 62. međunarodnom prvenstvu u stonom tenisu "ZAGI-PING" održanom od 15.05.-17.05.2015. godine u Zagrebu, član stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" iz Tuzle, Amar Isabegović je sa svojim suigračem Husremović Bakirom iz STK "Stens Euroasfalt" iz Sarajeva izborio samu završnicu turnira i osvojio bronzanu medalju u kategoriji najmlađi kadeti ekipno,zastupajući ekipu Bosne i Hecegovine.

Prva i drugo mjesto osvijile su ekipe iz Rumunije,dok je naša ekipapodijelila treće mjesto sa ekipom Italije.
Na ovom prestižnom takmičenju, jednom od najvećih u Evropi na kome je učestvovalo preko 900 takmičara iz 20 zemalja, stonoteniski klub "Kreka-Edelex" iz Tuzle zastupalo je ukupno 8 igrača u raznim kategorijama koji su postigli značajne rezultate.


Državno juniorsko prvenstvo: Hanic treci, medalje i u dublovima



18. i 19. aprila 2015. godine održano je juniorsko Državno prvenstvo u Vitezu, a učešće je uzelo 5 naših predstavnika. Najbolji rezultat ostvario je Mirza Hanić, koji je bio 3. u konkurenciji juniora. Također, zajedno sa Muharemagić Adisom je bio 3. u konkurenciji dublova. Azra Ahmetović i Kristina Petrović su također zauzele treće mjesto u konkurenciji dublova kod juniorki.

Najbolji stoni tenis u muškoj konkurenciji ponovno je pokazao Matković Luka, koji je u finalu slavio protiv Čizmić Dine rezultatom 3-2. Također, bitno je istaći da je Hanić izgubio od Luke u polufinalu istim rezultatom. Treće mjesto osim našeg Mirze zauzeo je i Luka Mihailović.

U dubl konkurenciji dominantni su bili braća Luka i Nikola Mihailović, drugi su bili Marko Vučijak i Luka Matković, a treće mjesto dijelili su Muharemagić/Hanić i Čizmić/Šeta.

U ženskoj kategoriji najbolja je bila Ajla Salkić, koja je u finalu slavila protiv Elde Šehić. Treće mjesto zauzele su Knezović Iva i Snežana Marković.

U dubl konkurenciji kod djevojaka najbolje su bile Marković i Šehić, Ajla Salkić i Melita Ćoralić su bile druge, dok su treće mjesto dijelile naše Kristina Petrović i Azra Ahmetović, te mostarski duo Knezović Iva i Knezović Ivona.

Najboljim juniorima i juniorkama, zajedno sa njihovim trenerima čestitamo na sjajnim rezultatima, kao i domaćinu Vitezu na gostoprimstvu.


Djevojke najbolje u Prvoj ligi BiH!



Naša seniorska ženska ekipa je osvojila Prvu ligu bez poraza, te će od naredne sezone biti ponovno u Premijer ligi.

Danas su djevojke u sastavu Kristina Petrović, Azra Ahmetović i Amina Fazlić bile bolje od Goražda (3:0), Cazina (3:2), Spina 2012 (3:0) i Viteza (3:0). Sjajan dan imala je Kristina, koja je ostvarila sve pobjede. Čestitke djevojkama!


Polovican uspjeh u posljednja dva kola, Kreka - Edelex na 6. mjestu Lige

Naši seniori su danas imali polovičan učinak; poraženi su od Vogošće rezultatom 4-1, dok su istim rezultatom dobili sarajevsku Bosnu.

Pojedinačni rezultati (protiv Vogošće):

Aličić - Alić 3:0;

Šeta - Gutić 1:3;

Miličević - Hanić 3:0;

Miličević/Aličić - Gutić/Alić 3:0;

Aličić - Gutić 3:1.

Protiv Bosne:

Rizvanović - Alić 1:3;

Ferhatović - Gutić 1:3;

Pašić - Hanić 3:1;

Ferhatović/Rizvanović - Alić/Gutić 2:3;

Rizvanović - Gutić 2:3.

Inače, ovo su bili susreti posljednja dva kola, te je regularni dio Premijer lige završen. Naša ekipa se nalazi na sjajnom 6. mjestu, sa osvojenih 14 bodova.


Dobri rezultati na turniru u Bijeljini



28.03. 2015. godine u Bijeljini održan je Andro trofej, turnir koji je okupio oko 150 takmičara iz regiona, a igrao se u kategorijama subkadeta, mlađih kadeta, juniora i Trofej kategorija (seniori).

 

U kategoriji juniora najbolji je bio naš Hanić Mirza, koji je u finalu savladao Gorana Đurovića. Treće mjesto podijelili su Muhamed Mehmedović i Kerim Hadžić.

 

U konkurenciji subkadeta, gdje su dječaci i djevojčice igrali zajedno, najbolji je bio Husremović Bakir iz Stensa, koji je u finalu savladao našeg Amara Isabegovića. Iznenađenje među muškarcima napravila je Zlatanović Medina, koja je podijelila treće mjesto sa Tonijem Ramljakom, te tako osvjetlala obraz djevojaka.


ZAVRŠENA LIGA VETERANA U STONOM TENISU TUZLANSKOG KANTONA



U srijedu 25.03.2015 god .završena je ovosezonska liga veterana Tuzlanskog kantona, koja je trajala je punih pet mjeseci i za koju možemo sa ponosom istaći da je svojim petim jubilejom prerasla u jednu tradicionalnu sportsku manifestaciju.

U jednoj teškoj i do samoga kraja neizvjesnoj borbi sa 16 odigranih kola i oko 400 mečeva, od ukupno 12 ekipa najbolje rezltate su pokazali:

1.mjesto ekipa „EDELEX“DOO-autodijelovi

Isabegović Arman

Pavić Goran

Rajčić Goran

Hurić Meho

Ikinić Amir

2.mjesto ekipa „HT ERONET“

Bradvić Goran

Cigić Borislav

Stančić Aleksandar

Topčagić Muhamed

Divković Ljubomir

3.mjesto ekipa „AUTOELEKTRIČAR OMERDIĆ“

Žustra Avdo

Omerdić Damir

Omedrdić Mevludin

Suljić Admir

Ove sezone organizator je obezbijedio jednu posebnu nagradu za najbolju učesnicu ovogodišnje lige, Stanković Suadu, inače učesnica ekipe NLB Banka d.d. Tuzla

Naredna liga za sezonu 2015/2016 počinje u novembru ove godine,što je ujedno i poziv svim zainteresovanim ekipama na učešće u ovoj sprtskoj manifestaciji.


Zlatanovic Sejla ponovno prva!



Dalila Kurtic (lijevo), trener Goran Rajcic i Zlatanovic Sejla.

Jucer je u Prijedoru odrzano otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u konkurenciji mladjih kadeta i mladjih kadetkinja, a ponovno najbolji uspjeh imale su djevojke naseg kluba. Neprikosnovena bila je Sejla Zlatanovic, koja je relativno lagano osvojila prvo mjesto, dok se medaljom okitila i Dalila Kurtic, koja je na kraju bila treca. U konkurenciji mladjih kadeta najbolji je bio mladi Asmir Burak iz Viteza, dok nasi momci nisu imali toliko zapazene rezultate.


Otvoreno prvenstvo za mladje kadete u Prijedoru



Sutra ce naši mladji kadeti i mladje kadetkinje krenuti putem Prijedora, gdje ce se održati otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine za ovu kategoriju. Što se tice muške ekipe, cine je Isabegovic Amar, Bosankic Besim, Kerim Fazlic i Bakir Smajlovic. Djevojke idu u sljedecem sastavu: Šejla Zlatanovic, Medina Zlatanovic, Ema Lovric, Emina Ahmetovic i Dalila Kurtic.

 

Vjerujemo da ce se naši mladi igraci i igracice u Tuzlu vratiti sa veoma dobrim rezultatima, a njima, kao i svim ostalim ucesnicima zelimo srecu na ovom turniru.


Rezime seniorskog Državnog prvenstva, Gutic najuspješniji iz našeg kluba!



Završeno je dvodnevno Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, gdje su ponovno sjajan stoni tenis pokazali seniori i seniorke iz klubova širom naše države. Što se tiče naših igrača, najbolji rezultat ostvario je Gutić Edin, koji je minimalnim rezultatom 3-2 poražen za ulazak među 8 seniora. Plasman među 32 najbolja seniora ostvarili su Buljubašić Amer (Lukavac) i Hanić Mirza, dok su takmičenje ranije napustili Muharemagić Adis, Ćatić Bakir (Lukavac), Nedim Smajić i Alić Salih. U dubl konkurenciji najdalje su dogurali Alić i Gutić, a poraženi su u 1/4 finalu. Što se djevojaka tiče, Ahmetović Azra je napustila turnir nakon grupne faze, a Kristina Petrović je turnir završila u grupi.

Titulom prvaka u muškoj konkurenciji okitio se Armin Aličić, drugo mjesto pripalo je Srđanu Miličeviću, a treće su podijelili Abdagić Isak i Anes Alić.

Kod djevojaka, po 7. put u svojoj karijeri titulu je osvojila Emina Hadžiahmetović, druga je bila Miljana Antonić, a treće mjesto podijelile su Danira Muminović, tuzlanska igračica koja nastupa za Stens Euro-Asfalt i Edina Haračić. Također, Danira je i u konkurenciji dublova osvojila treće mjesto sa kolegicom Haračić.

U dublovima kod muškaraca titulu su odnijeli Aličić i Miličević, drugi su bili Šehić i Bobaš, a treće mjesto podijelili su Abdagić i Divović, te Konjić i Dizdarević. Kod djevojaka, prve su bile Emina Hadžiahmetović i Ivona Baškarad, druge Milojica Sanja i Antonić Miljana, a treće mjesto zauzele su spomenute Haračić Edina i Muminović Danira.

Ovom prilikom još jednom želimo čestitati svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti 1. Mart.

 


Zlatni pehar za subkadetkinje našeg kluba.



U sportskoj dvorani STK "Kreka - Edelex", 1. februara 2015. godine, održano Državno ekipno prvenstvo za subkadete i subkadetkinje, gdje su najbolji rezultat u ženskoj kategoriji ostvarile naše djevojčice. U sastavu Zlatanović Šejla, Zlatanović Medina, Lovrić Ema, Ahmetović Emina i Suljić Adna, sa trenerom Goranom Rajčićem, novi trofej u klub djevojke su donijele relativno lagano. Što se tiče subkadeta, Isabegović Amar i Fazlić Kerim su natjecanje napustili u grupnoj fazi.

 


Održan Novogradski turnir za subkadete



U organizaciji STK "Novi Grad" Sarajevo, u nedjelju 18.01.2015. održan je drugi novogradski turnir za subkadete i subkadetkinje "I na raspust sa reketom 2015", na kojem je učestvovalo 45 subkadeta i subkadetkinja iz 11 bosanskohercegovačkih klubova.

Nakon veoma zanimljivih i kvalitetnih mečeva, kod subkadeta je najviše pokazao trenutno najbolji subkadet u BiH Husremović Bakir iz STK "Stens Euroasvalt" koji je u finalu bio bolji od člana STK "Novi Grad" Radić Jasmina, dok su treće mjesto podijelili Kajević Alen iz STK "Novi Grad" i Babić Nedim iz STK "Spin" Doboj Istok.

Kod subkadetkinja svoju trenutnu nadmoćnost pokazale su članice STK "Kreka-Edelex", čije su članice osvojile prva tri mjesta. Prva je bila Zlatanović Medina, druga Lovrić Ema, dok je Zlatanović Šejla podijelila treće mjesto sa članicom STK "Spin 2012" Biogradlić Džanom. Osim pehara, medalja i diploma za sve prvoplasirane, koje je obezbijedio organizator, svi prvoplasirani dobili su i prigodne nagrade od sponzora turnira, generalnog zastupnika za BiH renomirane stonoteniske opreme JOOLA, gospodina Isabegović Armana.

 


Bronzana medalja sa turnira u Novom Sadu!



Na dvodnevnom otvorenom prvenstvu Srbije, koje je održano u Novom Sadu, predstavnik našeg kluba u konkurenciji najmlađih kadeta Amar Isabegović je osvojio 3. mjesto, te se veoma rano u svojoj karijeri okitio prvom međunarodnom medaljom, koja je ovog puta bila bronzana. Velike čestite Amaru, ali i treneru Goranu Rajčiću!

 


JOOLA sponzor STK "KREKA-EDELEX" Tuzla

JOOLA i generalno zastupništvo ove renomirane stonoteniske opreme u BiH sponzor su Stonoteniskog kluba "Kreka-Edelex" Tuzla.









Novo

Uoči 25.05., dana kada su prije 20 godina tragično stradali mladi našeg grada, u dvorani STK "Kreka - Edelex" tradicionalno je održan već 20. memorijalni turnir, koji nosi naziv našeg bivšeg igrača. Moramo spomenuti da se veliki broj igrača širom Bosne i Hercegovine odazvao ovom turniru, zbog čega smo jako ponosi. Što se tiče rezultata, poredak u kategoriji mlađih kadetkinja izgleda ovako:
1. Zlatanović Šejla
2. Lovrić Ema
3. Zlatanović Medina
3. Dalila Kurtić